V meste nemajú zvoleného náčelníka MsP

09.07.2013 Svidník

Svidník 9. júla (TASR) – Vo Svidníku riadi mestskú políciu (MsP) počas leta poverený náčelník. Mestské zastupiteľstvo malo ešte koncom júna zvoliť náčelníka mestskej polície, primátor však materiál z rokovania stiahol.
"Primátor materiál z rokovania stiahol kvôli tomu, že chcel, aby o takej dôležitej veci rozhodovalo aspoň dvanásť zo sedemnástich poslancov. Na rokovaní sa však vtedy zúčastnilo iba desať poslancov," povedala pre TASR hovorkyňa mesta Svidník Kristína Tchirová.
Do výberového konania na post náčelníka Mestskej polície vo Svidníku sa podľa hovorkyne prihlásili štyria uchádzači, avšak podmienky splnili traja z nich. Výberová komisia odporúčala zastupiteľstvu za náčelníka zvoliť Jaroslava Antoníka, ktorý získal v hlasovaní komisie najviac hlasov. O tom však zastupiteľstvo nakoniec nehlasovalo, pretože primátor materiál stiahol.
Jaroslava Antoníka potom primátor dočasne poveril vedením mestskej polície. Na otázku, kedy bude najbližšie rokovanie zastupiteľstva, na ktorom sa rozhodne o náčelníkovi, hovorkyňa Tchirová odpovedať nevedela.
Poverený náčelník hovorí, že to bude pravdepodobne až po letných prázdninách. Ak ho nezvolia, podľa jeho názoru bude vypísané nové výberové konanie.
Mesto Svidník má spolu s náčelníkom šiestich mestských policajtov.
 

Vyberte región